background Natuurgeneeskundige praktijk lavendula
06 55 80 45 62

5 Natuurgerichte principes

De basis van het gericht behandelen van de klacht(en) van de cliënt zijn de 5 natuurgerichte principes.

1 = ENERGIE

'grofstoffelijke' energie zit in materie, bijvoorbeeld in ons lichaam, onze botten, onze organen etc. 'fijnstoffelijke' energie zit in alles wat je niet ziet, bijvoorbeeld de chakra's, de meridianen (energiebanen). Dit energetisch systeem kan bij een tekort aan energie (blokkade) niet optimaal werken waardoor klachten kunnen ontstaan.

Bijvoorbeeld:

  • organen en weefsels kunnen ontregeld raken,
  • ons welbevinden kan verminderen,
  • emotionele klachten kunnen ontstaan.

-reflexzone-massage-informeren-adviseren-begeleiden-voeding-

2 = PRIKKELOVERDRACHT

Gebeurt overal in het lichaam via ons centraal zenuwstelsel en de zenuwbanen. Het is het communicatienetwerk van ons lichaam. Via de hersenen wordt er door overdracht van impulsen ( prikkels) gecommuniceerd met de rest van ons lichaam. Zonder goede geleiding van de prikkels kunnen functies van het lichaam stagneren en ziektes kunnen ontstaan.

-reflexzone-massage-informeren-adviseren-begeleiden-voeding-

3 = DRAINAGE

Ons lichaam wordt elke dag verontreinigd met gifstoffen in geestelijke vorm en stoffelijke vorm (stress, bepaalde soorten voeding, gassen, straling). Het is van belang om deze gifstoffen af te voeren zodat gifstoffen geen nadelige invloed hebben op de processen in ons lichaam.

-reflexzone-massage-informeren-adviseren-begeleiden-voeding-

4 = VOEDING

'Fysieke' vorm van voeding: voedingsmiddelen die we eten en drinken. Onjuiste voeding is voeding die ongezond is, maar is ook voeding die gezond is maar die je niet kunt verdragen (intolerantie, allergie).

-(orthomoleculaire) voedingsadviezen

5 = PSYCHE

Lichamelijke, geestelijke, emotionele, spirituele en energetische aspecten van een mens zijn met elkaar verbonden en beïnvloeden elkaar.

'Geestelijke' vorm van voeding: uitdagingen, verwachtingen, overtuigingen. Geestelijke voeding kan vergiftigend werken, bijvoorbeeld de oordelen en verwachtingen van anderen over jou. Door je bewust te worden van de belemmerende geestelijke voeding en deze op een andere manier te benaderen, zal er sneller genezing plaatsvinden.

Het is goed om ook naar emoties en gedragspatronen te kijken. Door je bewust te worden van belemmerende patronen, kun je deze denk- en gedragspatronen veranderen, zodat processen niet negatief beïnvloed worden.

-reflexzone-massage-informeren-adviseren-begeleiden-voeding-Heb je nog vragen of wil je meer informatie over bijvoorbeeld massages, behandelingen, vergoedingen of de beroepsvereniging BATC, neem dan vrijblijvend contact op via telefoon op 06-55804562 of via e-mail: info@massagesomeren.nl

Maak een afspraak voor een behandeling

Vul onderstaand formulier in en ik neem zo spoedig mogelijk contact met je op!
twee en vier is het cijfer:

Leave this empty:

Natuurgeneeskundige praktijk Lavendula

Joan Hochstenbach-van de Voort
Fellenbeemd 8
5712 JH Someren
Tel. 06 55 80 45 62
Email. info@massagesomeren.nl
KVK. 17285118

BATC zorgverlener